Două dintre persoanele arestate în asaltul de la Capitoliu sunt din Republica Moldova, mamă și fiică

Ultima actualizare: 12-01-2021 21:51
Două dintre persoanele arestate în asaltul de la Capitoliu sunt din Republica Moldova, mamă și fiică
Instagram/ Kristina Malimon

Kristina și Eugenia Malimon sunt doi dintre cei aproape 100 de protestatari arestați săptămâna trecută, după asaltul de la Capitoliu. Cele două sunt mamă și fiică, originare din Republica Moldova.

 

Kristina și mama ei Eugenia au fost eliberate, scrie Unimedia, care citează presa americană.

Cele două femei, originare din Bălți, au fost acuzate că au pătruns ilegal în Capitoliu și au încălcat regimul special impus de autorități.

Kristina, în vârstă de 28 de ani, a povestit că a plâns după ce a fost separată în momentul arestării de mama ei, care nu vorbește foarte bine engleza și nu avea cine să-i traducă.

Tânăra locuiește alături de familia ei în Portland, se declară o susținătoare a lui Donald Trump și este printre liderii mișcării ”Tinerii Republicani din Oregon”.

 

 

 

Pagina de Instagram a Kristinei este, de altfel, plină de mesaje pro-Trump și conține inclusiv aparițiile sale în presă, tânăra fiind intervievată în fața Capitoliului, înainte de a-l lua cu asalt, alături de ceilalți protestatari.

Într-un video publicat pe pagina sa, Kristina spune că este din Republica Moldova, iar străbunicul său din Transnistria a fost arestat de KGB care l-a pus să aleagă între credința sa în Dumnezeu și închisoare.

Bărbatul a refuzat să renunțe la credința sa și a fost ucis pe când avea 29 de ani, susține Kristina.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO