Doi pompieri din Venezuela riscă 20 de ani de închisoare. L-au comparat pe Maduro cu un măgar

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Nicolas Maduro
AFP

Doi pompieri din Venezuela au fost reținuți, duminică, după ce l-ar fi comparat pe președintele Nicolas Maduro cu un măgar. Astfel, ei urmează să fie judecați pentru incitare la ură și riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ricardo Prieto, 41 de ani, şi Carlos Varon, 45 de ani, au fost arestaţi miercuri de ofiţeri ai serviciului de contrainformaţii al armatei la postul de pompieri unde lucrau, în statul Merida (vest), potrivit Observatorului pentru drepturile omului al Universităţii Anzilor din Merida, care urmăreşte cazul, informează Reuters, citat de Agerpres.

Cei doi au compărut duminică în faţa judecătorului Carlos Marquez, care a dispus să fie reţinuţi pentru acuzaţii de încălcare a legii împotriva incitării la ură care a fost adoptată anul trecut, au anunţat Observatorul şi grupul Penal Forum.

„Pompierii au fost inculpaţi pentru infracţiunea cu circumstanţe agravante de incitare la ură. Această infracţiune cu circumstanţe agravante presupune... 20 de ani închisoare", a declarat avocatul Ivan Toro al Observatorului, care a participat la audiere.

Opozanţii preşedintelui de stânga Nicolas Maduro, care îl învinuiesc pentru criza economică din Venezuela, l-au poreclit pe şeful statului „Maburro", un joc de cuvinte în care burro înseamnă măgar în limba spaniolă.

În videoclip se vede cum un bărbat se foloseşte de o funie pentru a-l conduce pe măgar prin staţia de pompieri din Merida, în timp ce un alt bărbat se preface că vorbeşte cu măgarul ca şi cum ar vorbi cu preşedintele, şi îl însoţeşte într-o vizită oficială care imită vizitele efectuate de Maduro pe la şcoli, spitale şi baze militare şi care sunt prezentate la televiziunea de stat.

Avocaţii celor doi inculpaţi au declarat că înregistrarea video s-a dorit a fi o glumă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO