Dmitri Medvedev ameninta Republica Moldova cu sanctiuni economice. Reactia lui Ponta dupa avertizarile rusilor

Ultima actualizare: 15-05-2014 07:00
Dmitri Medvedev

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizeaza Republica Moldova cu sanctiuni economice pentru ca autoritatile de la Chisinau au perchezitionat avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, informeaza Itar-Tass.

In cursul unei intrevederi cu oficiali guvernamentali, Dmitri Medvedev a declarat ca Rusia ar putea tine cont de acest incident "in cadrul cooperarii economice" cu Republica Moldova.

Ministerul de Externe de la Chisinau a anuntat, sambata, ca autoritatile moldovene au confiscat cutii continand "liste cu semnaturi pentru recunoasterea Transnistriei" pe care oficialii rusi care s-au aflat la Tiraspol intentionau sa le transporte la Moscova.

La randul sau, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a afirmat ca a adus la Moscova petitii adresate Rusiei pentru recunoasterea regiunii separatiste Transnistria.

Ponta, dupa avertizarea lui Medvedev fata de Moldova: Romania trebuie sa o sprijine cu atat mai mult

Romania trebuie, cu atat mai mult, sa sprijine Republica Moldova in apararea tuturor drepturilor sale suverane, a declarat, luni seara, premierul Victor Ponta, dupa ce premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat statul moldovean cu sanctiuni economice. El a sustinut din nou, la un post TV, ca nu exista niciun risc al unui conflict armat in ceea ce priveste Romania.

Sursa foto: Mediafax foto

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO