Descoperire sinistră într-o clădire a Vaticanului. Un mister vechi, la un pas de a fi rezolvat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Vatican
iStock

Rămășițe omenești au fost descoperite într-o clădire istorică din Roma deținută de Vatican, iar poliția crede că este pe cale de a elucida unul din cele mai întunecate mistere ale Italiei.

Fragmente de oase umane au fost găsite în timpul lucrărilor de restaurare a proprietății aflate lângă biroul diplomatic al Sfântului Scaun din Roma, a transmis Vaticanul, relatează The Guardian.

O anchetă a fost declanșată pentru a stabili vârsta, sexul și data morții.

Criminaliștii cred că rămășițele apațin unor adolescente - Emanuela Orlandi și Mirella Gregori - dipărute în 1983, pe când aveau 15 ani și vor face de urgență comparația testelor ADN.

Emanuela Orlandi a fost fiica unui membru al poliției din Vatican și a fost văzută ultima oară la 22 iunie 1983. Potrivit teoriilor care au circulat atunci, fata de 15 ani a fost răpită de o bandă de crimă organizată pentru a exercita presiuni asupra funcționarilor de la Vatican în vederea recuperării unui împrumut.

O altă teorie a fost aceea că răpirea a avut loc pentru a forța eliberarea din închisoare a lui Mehmet Ali Agca, care a încercat să îl asasineze pe Papa Ioan Paul al II-lea în 1981.

Fratele ei, Pietro, conduce o campanie de zeci de ani pentru a afla ce s-a întâmplat cu Emanuela și a acuzat Vaticanul de tăcere și chiar de complicitate în acest caz.

Vaticanul a declarat în mai multe rânduri că a cooperat cu poliția italiană în acest caz.

Mirella Gregori a dispărut cu 40 de zile înainte de Orlandi. Mama ei spune că a plecat de acasă după ce a sunat interfonul apartamentului și nu s-a mai știut nimic de ea.

Anchetatorii spun că cele două cazuri de dispariție ar fi legate între ele.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO