Delfin salvat de un alt delfin, dupa ce a fost atacat de rechini!


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 04:02
Data publicarii: Miercuri 18 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Poveste induiosatoare in Australia. Un delfin ranit de rechini a fost vegheat timp de trei zile de un alt delfin, care l-a dus apoi la tarm, pentru a fi ajutat de oameni. Si n-a gresit!


Inimosi din fire, australienii i-au sarit animalului in ajutor. Delfinul ranit se vindeca , iar prietenul lui, a devenit un erou.

Cei doi delfini nu sunt niste necunoscuti. Nari si Echo au fost crescuti in rezervatia Tangalooma din Australia, asa ca amandoi stiu cat de folositori pot fi oamenii, la nevoie.

Cand au vazut ca delfinii nu apar la intalnirea zilnica, ingrijitorii s-au temut de ce e mai rau, iar cand, trei zile mai tarziu, s-au trezit cu delfinul sfartecat la tarm, au inteles cat de grava e situatia.

Cercetatorii de la Tangalooma sunt uimiti ca delfinul nu numai ca a supravietuit atacului, dar si ca a ramas in viata suficient timp incat sa se intoarca in rezervatie. Oamenii sunt convinsi ca in tot acest timp, Echo l-a aparat pe Nari de orice alt atac, permitandu-i sa iasa din starea de soc.

Nari are numeroase rani care ar fi putut fi fatale - sunt in zona capului, adica foarte aproape de sistemul respirator. In plus, biologii sunt uimiti ca cetaceul n-a murit din cauza hemoragiei. Ei cred ca sansa delfinului a constituit-o dieta cu carne de hering, plina de vitamine si substante coagulante.

Tags: animale, australia,

Sute de delfini dezorientati, salvati de pescarii filipinezi
Totul pentru binele delfinilor!
Vezi aici cum ti-o poti fura de la un delfin!
VIDEO PROTVPLUS.RO