Decizie radicală a lui Trump privind imigranții. Ce se va întâmpla începând de duminică

11-07-2019 14:22


Donald Trump

Autorităţile americane vor începe duminică razii împotriva familiilor de imigranţi ilegali în 10 state din SUA, cu scopul de a-i expulza, în cadrul politicii radicale a lui Donald Trump în acest dosar, scrie The New York Times.

Raziile vor fi desfăşurate de agenţi ai autorităţii americane pentru controlul imigraţiei şi vămilor (ICE), începând din 14 iulie, au declarat pentru New York Times foşti şi actuali oficiali din Departamentul securităţii interne care au dorit să li se păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Citește și Imaginea ce a șocat o lume întreagă. Povestea migrantului care s-a înecat alături de fiică

Potrivit acestora, sunt vizaţi cel puţin 2000 de imigranţi care au rămas ilegal în SUA, deşi au primit ordine de expulzare.

La 5 iulie, preşedintele Trump a indicat că vor începe "cât de curând" acţiuni de "înlăturare" a imigranţilor, operaţiune preconizată iniţial pentru luna trecută, dar amânată după ce data la care urma să înceapă a fost făcută publică.

Comunităţile de migranţi vor fi "pregătite" la sosirea agenţilor, au asigurat în schimb susţinătorii imigranţilor.

Acţiunile "vor începe cât de curând, dar eu nu le spun raiduri, îi înlăturăm pe toţi aceia care au intrat ilegal în SUA de-a lungul anilor", a declarat vineri presei liderul de la Casa Albă.

Oficiali ai ICE au afirmat luna trecută că aceste acţiuni îi au în vizor pe migranţii ilegali intraţi recent în Statele Unite, pentru a descuraja adunarea familiilor de migranţi din America Centrală la graniţa de sud-vest.

ICE a precizat într-un comunicat anterior că se urmăreşte arestarea celor cu antecedente penale, dar că vor putea fi arestaţi toţi cei despre care se constată că au încălcat legislaţia SUA.

Familiile de imigranţi reţinute vor fi ţinute în acelaşi loc, în măsura posibilului, în centre de detenţie pentru familii din Texas şi Pennsylvania, dar, având în vedere spaţiul limitat, unii dintre imigranţi ar putea fi cazaţi provizoriu în camere de hotel, mai menţionează New York Times.

Miercuri, Departamentul Securităţii Interne a anunţat că numărul de migranţi arestaţi în SUA după ce au trecut ilegal graniţa cu Mexicul a scăzut cu 28% în iunie, când s-au înregistrat 104.000 de arestări, faţă de luna mai, când au fost cu 40.000 mai multe, scădere la care a contribuit şi înăsprirea măsurilor luate de autorităţile mexicane.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO