David Cameron in vizita la Barack Obama. "Bashar al-Assad va pleca, orice ar fi"

15-03-2012 10:20

David Cameron si Barack Obama

Premierul britanic David Cameron a declarat miercuri ca daca presedintele sirian Bashar al-Assad "va continua" represiunea, se va confrunta cu un "razboi civil si o revolutie".

"Ceea ce ne dorim este sa gasim cel mai rapid mod posibil de a opri violentele. Anume tranzitia mai degraba decat revolutia sau razboiul civil. Insa daca Assad continua, consecinta va fi razboiul civil si revolutia", a declarat David Cameron alaturi de Barack Obama, la Casa Alba.

"Trebuie sa mentinem presiunea pentru a pregati aceasta tranzitie si sa lucram pentru obtinerea unui obiectiv comun, anume o noua rezolutie a Consiliului de Securitate" al ONU, a adaugat David Cameron, aflat intr-o vizita de trei zile in Statele Unite.

"Cel mai urgent in Siria, este sa acordam un ajutor umanitar celor care au nevoie de el iar la asta lucram in prezent; Marea Britanie s-a angajat sa acorde doua milioane de lire pentru hrana si asistenta medicala", adica 2,4 milioane de euro, a declarat el.

La randul sau, Barack Obama a asigurat ca Bashar al-Assad va pleca, orice ar fi. "Din moment ce regimul si fortele de securitate continua sa inregistreze dezertari, opozitia este din ce in ce mai puternica (...) Bashar al-Assad va pleca de la putere", a spus Barack Obama.

"Intrebarea nu este daca va parasi puterea, ci cand o va face. Iar pentru a pregati acea zi, vom continua sa sprijinim planurile de sustinere a aspiratiilor legitime ale poporului sirian", a declarat presedintele american.

Departamentul de Stat american a declarat de asemenea, miercuri, ca Rusia si China, care s-au opus de doua ori prin veto rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU ce condamnau regimul sirian, au inceput sa se apropie de celelalte puteri care doresc sa se ajunga la aceasta condamnare.

"Prapastia care ne despartea a inceput sa se micsoreze", a apreciat in fata presei Victoria Nuland, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26