Daniela, o asistentă medicală din Italia, s-a sinucis după ce a fost depistată cu Covid-19

Ultima actualizare: 27-03-2020 08:33
Daniela Trezzi
Facebook.com

O asistentă medicală de la spitalul San Gerardo din Monza, diagnosticată cu Covid-19, s-a sinucis de teamă că a infectat și alte persoane, relatează Il Messaggero.

Daniela Trezzi, în vârstă de 34 de ani, lucra în secția de terapie intensivă a spitalului San Gerardo, aflat la aproximativ 15 kilometri de Milano. Aceasta s-a sinucis după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus pe 10 martie și plasată în carantină, a transmis directorul spitalului, Mario Alparone, care a precizat că tânăra nu se afla sub supraveghere.

Fedrația Națională a Asistenților Medicali din Italia a confirmat informația și a transmis un mesaj prin care își exprimă regretul pentru situația în care se află cei aproape jumătate de milion de medici din Peninsulă.

Totodată, federația a explicat că asistenta medicală era extrem de stresată deoarece se temea că va răspândi virusul în timp ce trata pacienți.

Cazul Daniele Trezzi nu este singular. Săptămâna trecută o asistentă medicală din Veneția s-a sinucis în circumstanțe similare.

Datele autorităților din Italia arată că peste 5.700 de cadre medicale au fost infectate cu noul tip de coronavirus.

Potrivit presei locale, autorităţile au deschis o anchetă cu privire la moartea suspectă a asistentei.

În Italia, peste 6.200 de cadre medicale au fost infectate până acum cu nul coronavirus, dintre care 41 au murit.

Numărul total deceselor provocate de COVID-19 în Italia a crescut joi cu încă 662, ajungând în total la 8.165, în timp ce după patru zile consecutive de scădere a cazurilor noi, numărul acestora a revenit pe creştere faţă de ziua precedentă, potrivit datelor comunicate de Protecţia Civilă italiană și citate de Agerpres.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO