Cursele aeriene anulate afecteaza traficul feroviar in Europa

20-12-2010 00:00

trenuri, zapada

Ninsorile au dat peste cap nu doar traficul aerian in Europa, ci si pe cel feroviar. Aceasta pentru ca anularea a sute de zboruri a lasat blocati la sol mii de pasageri care acum cauta solutii alternative pentru a ajunge la destinatii.

Soselele si transporturile feroviare au fost afectate, mai ales in sud-estul Angliei. Sase trenuri Eurostar, care asigura legatura intre Marea Britanie, Franta si Belgia, au fost anulate, duminica.

In ceea ce priveste intarzierile Eurostar care anunta ca este complet ocupat, acestea ar putea ajunge si la o ora si jumatate, cum este situatia trenurilor Thalys intre Franta si Benelux sau a trenurilor TGV intre Paris si nordul tarii.

Tot la Paris, Turnul Eiffel a fost inchis pentru vizitatori.

Vezi aici situatia traficului feroviar cu trenurile Eurostar.

Si la Frankfurt, in Germania, din cauza curselor aeriene anulate, trenurile sunt aglomerate, iar la caile ferate sunt asteptate intarzieri, din cauza ninsorilor.

Iarna a facut chiar si victime. In Belgia, o persoana a murit dupa ce un acoperis s-a prabusit sub greutatea zapezii, iar in Bosnia si Serbia, alti patru oameni au cazut victime gerului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO