Cum vor arăta cele mai ambițioase construcții din Dubai. Ce le face unice în lume

Ultima actualizare: 04-02-2019 16:30
burj jumeira, dubai
Dubai Holding

Dubai Holding, una dintre cele trei mari companii de stat din Emiratele Arabe a publicat informații cu privire la construirea unui complex imobiliar, care va include și un turn înalt de 550 de metri.

Burj Jumeira este situat în apropiere de Burj Al Arab, iar planurile făcute publice arată că turnul va fi înconjurat de clădiri de ansambluri rezidențiale și de magazine, scrie CNN.

Potrivit unui comunicat de presă, construirea clădirii va începe în luna februarie 2019, estimându-se că o primă etapă a construcției va fi încheiată în 2023.

Designul turnului Burj Jumeira este inspirat de dunele deșertului și de oaze și este prevăzut cu o terasă de 450 de metri unde va fi amplasat și un restaurant. De asemenea, este prevăzută și o punte de observație cu o vedere panoramică asupra orașului Dubai.

Trăsătura cea mai distinctivă a turnului este baza sa, concepută după conturul amprentei șeicului Mohammed bin Rashid. Tot la bază va fi construită o fântână arteziană și un amfiteatru care va găzdui numeroase evenimente culturale.

Președintele Dubai Holding, Abdulla Ahmed Al Habbai, a declarat că Burj Jumeria și zona sa centrală vor "spori oferta turistică din Dubai cu atracții unice al Emiratelor".

La o distanță de 8 kilometri, un alt turn este deja pe jumătate construit. Este vorba de Dubai Creek Tower, care odată ce va fi finalizat, va fi cea mai înaltă clădire din lume, măsurând 928 de metri înălțime. În apropiere va fi construit și un mall uriaș, cu o investiție de 2 miliarde de dolari, iar construcția se va desfășura pe o lungime cât zece terenuri de fotbal.

Meydan One, al sud est de Burj Khalifa, este o altă construcție care “promite că va găzdui” cea mai lungă pârtie interioară de ski, prevăzută să măsoare 711 metri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO