Schimbarile de pe cerul Londrei din ultimele 18 luni. Cum arata gigantul Walkie-Talkie. GALERIE FOTO


Ultimul update: Sambata 23 Martie 2013 07:12
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2013 12:43
Categorie: Stiri externe
Londra - 2

Trei cladiri zgarie-nori impresionante s-au ridicat semet pe cerul capitalei Marii Britanii in mai putin de doi ani, scrie dailymail.co.uk.

Londra s-a schimbat considerabil in ultimii ani si continua sa o faca oferind impresia ca unele cladiri gigant apar peste noapte.

Una dintre cele mai spectaculoase cladiri este The Leadenhall Building, poreclita "Cheesegrater" (n.r. razatoarea de branza) din cauza formei sale. Cladirea va masura la final 225 de metri, va avea 45 de etaje si va fi terminata in 2014.

The Leadenhall Building a fost desenata de arhitectul Richard Rogers pentru dezvoltatorii imobiliari British Land si Oxford Properties.

Una dintre cele mai anticipate cladiri din Londra este gigantul poreclit "Walkie-Talkie" (tot din cauza formei) si situat in Fenchurch Street. Cladirea va fi terminata tot in 2014 si va avea 160 de metri inaltime.

Aceasta este creata de arhitectul Rafael Viñoly, costa peste 200 de milioane de euro si va avea la ultimele trei etaje gradini publice. Cladirea va oferi birouri pentru cateva firme de asigurari.

O alta cladire impunatoare este "The Pinnacle", proiectata sa fie cea mai mare cladire din Londra si a doua din UK si Uniunea Europeana. Cladirea, aflata in constructie din 2008, nu este inca terminata iar dezvoltarea ei a avut de suferit si din cauza lipsei de fonduri.

Pentru ca a inghitit foarte multi bani, in ianuarie 2013 s-a vorbit chiar de demolare si de o regandire a ei sub un alt model, mai putin costisitor. Cladirea este finantata de un grup din Arabia Saudita - The Economic Development Corporation.

Situata tot in districtul financiar al Londrei, alaturi de ea, se afla si celebra cladire denumita "Gherkin", o paradigma a ingeniozitatii arhitecturale. Norman Foster si Arup au proiectat cladirea care arata sub forma unui glont.  O alta cladire gigant, denumita "Scalpel" (n.r. Bisturiul) se va ridica in aceeasi zona in urmatorii ani. Proiectul a primit unda verde in acest an, va reprezenta sediul companiei WR Berkley si va masura 190 de metri inaltime

Sursa foto: Getty

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO