Criza in turism: bate vantul in Dubai!

Dată publicare: 19-05-2009 00:00
Dată actualizare: 26-08-2012 10:34


Tocmai cand ne spune toata lumea ca recesiunea economica e pe cale sa ne ierte, criza loveste exact acolo unde parea imposibil. Adica, in paradisul turistic din Dubai.

Hotelurile de un lux orbitor de pe tarmul Golfului Persic sunt pe jumatate goale, iar turistii care se mai incumeta totusi la o vacanta intre desert si mare, nu mai arunca cu banii ca in vremurile bune.

Autobuze goale, magazine aproape pustii si hoteluri cu sute de apartamente si camere dornice sa-si primeasca oaspetii. Numai ca oaspetii nu mai vin, decat rar si pentru perioade foarte scurte. Cu alte cuvinte, bate vantul. De vina sunt preturile piperate, pe care au inceput sa le ocoleasca pana si turistii care altadata rezervau camere doar la hotelurile de 5 stele. Acum insa, pana si organizatorii de conferinte si reuniuni de afaceri au renuntat la extravagantele culinare.

Evident, operatorii de turism din Dubai sustin ca sunt optimisti. Nici nu-si permit o altfel de atitudine, cata vreme turismul aduce cam o treime din produsul intern brut al Emiratelor. Patronii de hoteluri si restaurante spera ca, pe masura ce pietele financiare isi revin, sa se intoarca si turistii. Altfel, zgarie norii, piscinele imense si terenurile de golf de la marginea desertului ar putea ajunge ruine de lux.

Tags: turism, dubai,


VIDEO PROTVPLUS.RO