Corespondentul Paul Angelescu din Londra: "Britanicii au un anumit nivel de toleranta si acum au ajuns la o limita"

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18

Trimisul special al Stirilor Pro Tv, la Londra, Paul Angelescu, descrie atmosfera din capitala Regatului Unit de dupa vot.

Andreea Esca: Ce senzatie ai avut cand ai ajuns in Mareda Britanie?

Paul Angelescu: Primul lucru pe ca l-am observat la coborare de din avion a fost acel indicator care te indruma spre ghiseul de frontiera dedicat cetatenilor din UE si nu am avut cum sa nu ma intreb daca peste jumatate de an, un an sau doi, acele ghisee vor mai exista in punctele de frontiera britanice si daca vom putea in continuare sa intram in Marea Britanie cu buletinul sau va trebui sa ne intoarcem la pasaport si la viza. Dar asta vom afla in urmatoarele luni, pentru ca vor fi, cu siguranta, negocieri cu liderii europeni in urmatoarele luni.

In rest, daca nu as fi stiut ca a avut loc Brexit-ul, as fi spus ca este o zi obisnuita: aglomeratie, turisti multi, parinti care isi iau copii de la scoala, corporatisti care ies de la munca.

Andreea EscaOamenii nu vorbesc despre asta pe strazi?

Paul AngelescuCu siguranta. Doar despre asta vorbesc in momentul de fata. Iti dai seama de amploarea acestui eveniment cand ajungi in fata Parlamentului si vezi ca e plin de presa. Sunt zeci de corturi, sute de camere, jurnalisti din toata lumea.

Andreea EscaCe crezi ca i-a inrait atat de tare si au votat pentru iesire?

Paul Angelescu: Pe drum am vorbit cu taximetristul si mi-a spus ca a votat pentru iesirea din UE. A spus ca britanicii au un anumit nivel de toleranta si ca au ajuns la o limita pe care nu au mai putut sa o depaseasca.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO