Conacul de 22.000 de dolari/luna in care s-ar putea muta Obama. Modificarile pe care trebuie sa le faca Serviciile Secrete

Ultima actualizare: 30-05-2016 06:58

In paralel cu vizitele oficiale prima familie a Americii isi face deja planuri pentru viata de dupa Casa Alba. In "tablou" apare si un superb conac in stil Tudor dintr-un cartier chic al Washingtonului in care ar urma sa mute sotii Obama peste 7 luni.

Proprietatea de 760 de metri patrati este nu doar confortabila, ci chiar opulenta. Insa o parte dintre trasaturile atractive ale casei ar putea disparea din cauza masurilor de securitate impuse de paza viitorului fost presedinte.

O vasta sufragerie cu marmura pe jos, noua domitoare si tot atatea bai, o bucatarie spectaculoasa cu podele din lemn masiv si o curte generoasa in spatele casei. Sunt datele resedintei din Kalorama, unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Washington. Nu exista deocamdata o confirmare oficiala ca sotii Obama ar fi semnat contractul de inchiriere, dar surse contactate de CNN dau informatia drept certa.

Presedintele a dezvaluit doar ca dupa incheierea mandatului planuieste sa ramana in Washington pana cand mezina Sasha isi va termina liceul.

Barack Obama: "Sa schimbi scoala chiar la mijlocul anilor de liceu e dificil."

Resedinta a fost achizitionata in 2014 cu peste 5.000.000 de dolari de catre Joe Lockhart, fost purtator de cuvant al Casei Albe in vremea lui Bill Clinton. Acesta ar inchiria-o sotilor Obama pentru 22.000 de dolari pe luna. Si e de presupus ca nu l-ar deranja ajustarile impuse de Secret Service.

Anthony Chapa, fost director adjunct Secret Service: "Usile ar fi schimbate cu unele blindate, de tipul celor de la ambasade. Si geamurile pun probleme ce pot fi rezolvate prin dublarea ferestrelor in interior, cu sticla antiglont."

Agenti Secret Service vor ocupa pozitii inclusiv in paduricea de peste drum si vor fi atenti la cel mai marunt detaliu.

Anthony Chapa, fost director adjunct Secret Service: "Aceste capace ridica si ele probleme pentru ca nu stii ce se intampla dedesubt. Unde duce conducta? Ca sa nu mai zic ca e plasat chiar in dreptul usii de la intrare. Trebuie deschis si inspectat, poate blocat definitiv. Ar putea fi nevoie chiar sa fie modificat traseul conductei."

In schimbul unei protectii la care nici nu visau, vecinii ar trebui totusi sa se impace cu lipsa intimitatii.

Anthony Chapa, fost director adjunct Secret Service: "Va trebui sa stim cine anume doarme in dormitoarele de acolo, din casa vecinilor. Trebuie sa stim ce se intampla in acele camere."

Se aud deja voci care intreaba cat ii va costa pe contribuabili paza acestei resedinte un pic cam prea expuse.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO