Comoară uriașă descoperită de un cuplu cu detectorul de metale. Cât valorează

Dată publicare: 26-08-2019 13:57
Dată actualizare: 26-08-2019 13:57


Comoară uriașă descoperită de un cuplu cu detectoare de metale. Cât valorează

Doi căutători de comori din Marea Britanie au descoperit o comoară uriașă cu ajutorul unui detector de metale.

Adam Staples și Lisa Grace, ambii în vârstă de 42 de ani, cei doi au descoperit 2.571 de monede din argint, vechi de 1.000 de ani și care valorează în jur de 5 milioane de lire, potrivit Metro.

Monedele sunt de pe timpul regelui Harold al II-lea, cunoscut ca Harold Godwinson, ultimul rege Anglo-Saxon al Angliei, care a murit în Bătălia de la Hastings.

Acesta a ocupat tronul doar șapte luni, astfel că monedele din acea perioadă sunt extrem de rare. Multe din monedele găsite de Adam și Lisa sunt într-o stare perfectă și ar valora între 1.000 și 5.000 de lire fiecare.

Potrivit experților, monedele găsite reprezentau o avere chiar și pe vremea regelui Harold al II-lea și  ar fi fost îngropate de o persoană aristocrată din acele timpuri, care a vrut să își păstreze banii în siguranță.

Cuplul a donat comoara Muzeului Britanic din Londra și va primi o recompensă pe care va trebui să o împartă cu proprietarul terenului din Somerset, unde au făcut descoperirea. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO