Cloncurry, orasul unde nu a mai plouat de doi ani. Primarul cere evacuarea in masa

Ultima actualizare: 09-02-2014 06:57
Cloncurry

Cloncurry, un oras de 3000 de locuitori din sud-vestul statului Queensland, Australia, risca sa fie evacuat in masa, pentru ca in regiune nu a mai plouat de doi ani.

Seceta din ultimii doi ani ii face pe locuitorii din Cloncurry sa se gandeasca la o masura extrema - abandonarea in masa a orasului - atunci cand rezervele de apa se vor epuiza, relateaza The Indepedent.

Cloncurry detine recordul de cea mai ridicata temperatura inregistrata in Australia, 53.1 C in 1889. Pentru ca in ultimii doi ani nu au mai fost deloc precipitatii, localnicii au ajuns sa aiba restrictii la folosirea apei pentru spalat si gatit.

Unii vorbesc de conditii de viata desprinse "din lumea a treaia" iar primarul cere evacuarea localitatii.

"Fermierii din zona sunt disperati, unii recurg chiar la sinucidere. Am auzit de povestea unui barbat care si-a impuscat cele 100 de vite si apoi s-a sinucis. Este ingrozitor" a povestit un localnic pentru postul de radio ABC.

"Evacuarea este ultima solutie. Insa traim vremuri grele" a declarat primarul Andrew Daniels, care nu mai poate aduce apa nici macar din orasul invecinat, pentru ca si aici sunt probleme cu seceta.

Cloncurry este un oras minier, al carui sol e bogat in aur si cupru, insa in aceste conditii apa a devenit de departe mult mai pretioasa pentru localnici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO