Cine a tras cu rachete intr-o scoala din Fasia Gaza? Israelul da vina pe Hamas, Uniunea Europeana cere o ancheta rapida

Ultima actualizare: 28-07-2014 07:10
Fasia Gaza

Guvernul israelian a comunicat ca armata israeliana nu este implicata in atacul cu rachete care a vizat un adapost organizat intr-o scoala din Fasia Gaza administrata de ONU.

Serviciile de spionaj israeliene insista ca obiectivul a fost atacat de militanti Hamas, relateaza BBC, citat de Mediafax.

"Nu s-a stabilit cu exactitate daca rachetele au fost trase de Israel sau de Hamas", a declarat Mark Regev, purtatorul de cuvant al Guvernului israelian.

Natiunile Unite au declansat o ancheta in acest caz, prioritatea fiind a stabili daca rachetele utilizate in atac sunt israeliene sau palestiniene.

Atacul cu rachete, atribuit de palestinieni Israelului, a vizat o scoala administrata de ONU din orasul Beit Hanoun, in nordul Fasiei Gaza. Bilantul atacului este de cel putin 15 morti.

UE cere o ancheta rapida

Uniunea Europeana a indemnat vineri la efectuarea unei "anchete rapide" cu privire la tirul israelian de obuz asupra unei scoli ONU din Fasia Gaza in care, cu o zi inainte, au fost ucise 15 persoane iar alte aproximativ 200 au fost ranite, relateaza AFP.

"Indemnam la efectuarea unei anchete imediate si complete asupra acestui incident", a declarat Maja Kocijancic, o purtatoare de cuvant a Serviciului diplomatic al UE.

Este a patra oara cand Agentia pentru refugiati palestinieni UNRWA a fost vizata de tiruri israeliene, a subliniat purtatoarea de cuvant, care a "indemnat toate partile sa respecte inviolabilitatea si integritatea UNRWA".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO