Alti cinci marinari romani, rapiti de piratii somalezi!

Ultima actualizare: 05-10-2012 06:45

Viata a cinci romani este in mainile piratilor somalezi. Cei cinci, marinari pe un remorcher italian, au fost luati ostatici de pirati in Golful Aden, dupa ce acestia au pus stapanire pe nava si o controleaza acum sub amenintarea armelor.


Remorcherul italian a fost atacat sambata, in timp ce naviga in golful Aden. Piratii somalezi au urcat la bord si i-au amenintat cu arma pe cei 16 membri ai echipajului. Printre ei sunt si cei cinci marinari romani.

Autoritatile spun ca nava a fost interceptata de atacatori chiar in timp ce naviga pe un culoar de siguranta, insa a fost dusa repede intr-o zona controlata de pirati.

Potrivit reprezentantilor Sindicatului Liber al Navigatorilor, autoritatile tin legatura cu rapitorii si se asteapta ca in scurt timp sa inceapa negocierile pentru eliberarea echipajului.

In urma cu doua luni, alti trei marinari romani au ramas captivi in mainile piratilor, insa nici acum situatia lor nu a fost rezolvata. In total, zece marinari romani sunt tinuti ostatici pe coasta Somaliei.

In urma cu mai putin de o saptamana, piratii somalezi care au capturat nava greceasca Saldanha, la bordul careia se afla si doi romani, si-au prezentat cererile pentru eliberarea acesteia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO