China, pusă la zid în privința cazurilor de tortură. Germania solicită clarificări


Ultimul update: Marti 26 Noiembrie 2019 19:23
Data publicarii: Marti 26 Noiembrie 2019 18:17
Categorie: Stiri externe
China închisori

Ministrul german de externe Heiko Maas a cerut marţi guvernului chinez să ofere clarificări în urma unor noi dezvăluiri privind detenţia musulmanilor uiguri în ţară.

„China trebuie să-şi respecte obligaţiile internaţionale în termeni de drepturi ale omului", a declarat el la Forumul de politică externă de la Berlin organizat de Fundaţia Koerber, potrivit Agerpres.

Maas a susţinut că este esenţial acum ca părţi independente - inclusiv comisarul Naţiunilor Unite pentru drepturile omului - să aibă acces în regiunile populate de minoritatea uigură.

„Dacă sute de mii de uiguri sunt cu adevărat deţinuţi în tabere, atunci comunitatea internaţională nu se poate face că nu vede", a spus el.

Duminică, Consorţiul internaţional al jurnaliştilor de investigaţie a publicat un document ce ar proveni de la Partidul Comunist Chinez, conţinând detalii privind liniile directoare pentru gestionarea centrelor de detenţie în masă unde sunt întemniţaţi uiguri în nord-vestul Chinei.

Grupurile pentru drepturi omului estimează că până la 1 milion de uiguri se află în astfel de centre de detenţie.

Activiştii pentru drepturile omului au publicat recent o hartă a presupuselor locaţii ale aproape 500 de închisori şi tabere pe care China le foloseşte pentru a ține închiși uigurii, o minoritate etnică majoritar musulmană din vestul regiunii Xinjiang.

 

Sursa: Agerpres

Tags: china, uiguri, tortură,

VIDEO PROTVPLUS.RO