Celulă teroristă ISIS, descoperită în Rusia. Ce atentate pregăteau jihadiştii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 30 Octombrie 2018 22:14
Categorie: Stiri externe
Celulă teroristă ISIS, descoperită în Rusia

Agenţii FSB au lichidat o celulă teroristă ISIS în republica Tatarstan din Federaţia Rusă, anunţă serviciul de securitate al Kremlinului.

FSB a difuzat şi un video în care este surprinsă arestarea unora dintre suspecţi. Membrii grupării, care ar fi fost coordonată de la distanţă de către Statul Islamic, sunt acuzaţi că pregăteau mai multe atentate de proporţii pe teritoriul Rusiei şi intenţionau apoi să li se alăture jihadiştilor din Siria, se afirmă în comunicatul serviciului rus.

Ei ar fi recrutat în ISIS mai muţi tineri radicalizaţi şi şi-ar fi procurat arme. Unul dintre suspecţii de terorism a fost prins în flagrant în timp ce voia să ia arme dintr-o ascunzătoare. Alţi 6 jihadişti şi 11 persoane aflate „sub influenţa acestora” au fost reţinuţi.

La percheziţii s-au descoperit atât arme, cât şi muniţie, materiale extremiste şi însemne ale Statului Islamic. Liderul grupării ar fi un cetăţean rus, cu domiciliul în Neberejnâie Celnâi, regiunea Tatarstan, care mai are o condamnare pentru propagandă în favoarea ISIS.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO