Cel putin 87 de soldati au fost ucisi, joi, in violentele din Siria


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 01:49
Data publicarii: Vineri 12 Octombrie 2012 08:21
Categorie: Stiri externe
Siria

Cel putin 87 de soldati sirieni au fost ucisi in luptele de joi, fiind cel mai mare bilant inregistrat intr-o zi de la izbucnirea conflictului armat in Siria, raporteaza Observatorul sirian al Drepturilor Omului. 

"Peste 70 la suta din victimele de astazi sunt soldati, aceasta demostrand intensitatea luptelor", a comentat Rami Abdel Rahmane, presedinte al OSDO, un ONG care se bazeaza pe o retea extinsa de militanti si medici si realizeaza bilanturi zilnice ale victimelor in razboiul din Siria.

Cel putin 210 persoane au fost ucise joi in intreaga tara, dintre care 64 de rebeli si 59 de civili, conform unui bilant actualizat al OSDO. In iunie 2011, dupa ce revolta care se declansase cu patru luni in urma se militariza din ce in ce mai mult, aproape 190 de soldati au fost gasiti morti in trei zile in districtul Jisr al-Choughour, in provincia Idleb (nord-vest).

Astazi, majoritatea acestor provincii de la frontiera cu Turcia sunt in mainile rebelilor.

Printre soldatii ucisi joi, 36 au murit in provincia Idleb unde luptele violente continua intre armata si rebelii care controleaza un tronson important al autostrazii ce leaga Damasc de Alep, teatrul unei lupte cruciale in ultimele trei luni.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO