Cel puțin 300 de protestatari ridicați de poliție în timpul manifestațiilor anti-Lukașenko

06-12-2020 20:55


Peste 300 de protestatari au fost reținuți duminică la Minsk, în timpul protestelor împotriva președintelui Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

A fost cel de-al 18-lea weekend consecutiv de proteste la Minsk, dar oamenii au adoptat o altă tactică, pentru ca protestatarii să nu mai fie o ţintă uşoară pentru forţele de ordine: mai multe mici manifestații, împrăștiate în diferite puncte ale orașului. În primele săptămâni, protestele erau masive.

„Credem! Credem! Vom învinge!”, au scandat protestatarii. Mai multe persoane au purtat costume de Moş Crăciun şi măşti cu chipul lui Aleksandr Lukaşenko. “Dă-i Belarusului un cadou: pleacă”, era mesajul de pe bannerul afişat de persoanele respective, relatează news.ro.

În centrul oraşului Minsk au fost prezente duminică tunuri cu apă, maşini blindate şi maşini ale armatei. Mai multe staţii de metrou au fost închise şi accesul la internet a fost restricţionat.

Poliţia din Minsk a anunţat că a reţinut peste 300 de persoane. Au avut loc proteste şi în alte oraşe din Belarus.

Proteste masive au avut loc în Belarus începând din data de 9 august, când Lukaşenko a fost reales preşedinte al Belarusului, conform rezultatelor oficiale, contestate de opoziţie.


VIDEO PROTVPLUS.RO