Cel mai mare focar de coronavirus din afara Chinei are acum zero cazuri noi

Dată publicare: 10-04-2020 09:07
Dată actualizare: 10-04-2020 09:45


coreea de sud

Oraşul sud-coreean Daegu, care a avut primul focar mare de coronavirus din afara Chinei, a raportat vineri zero cazuri noi pentru prima dată de la sfârşitul lunii februarie, după ce infecţiile din toată ţara au scăzut la valori minime, transmite Reuters.

Coreea de Sud a raportat vineri 27 de cazuri noi, o nouă scădere, după ce cazurile zilnice au crescut la peste 900 la sfârşitul lunii februarie, potrivit Centrelor din Coreea pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC).

Numărul morţilor a crescut de asemenea cu 400 până la 208, a anunţat KCDC.

Cu cel puţin 6.807 de cazuri confirmate, Daegu reprezintă mai mult de jumătate din totalul de 10.450 de infecţii din Coreea de Sud.

Răspândirea infecţiilor la o biserică din Daegu a condus la o creştere masivă a cazurilor de coronavirus din Coreea de Sud începând cu sfârşitul lunii februarie.

Focarul iniţial a dus la o creştere a numărului de cazuri confirmate, mai mult decât oriunde în afara Chinei, înainte ca ţara să recurgă la testarea în masă şi la măsuri de distanţare socială pentru a reduce numărul infectărilor.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în întrega lume a depăşit cifra de 90.000, iar numărul cazurilor confirmate de infectare a trecut de 1,5 milioane. Detalii aici

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO