Ce se va întâmpla cu Sully, câinele fostului președinte american George Bush Sr.

Ultima actualizare: 05-12-2018 11:00

Fotografia câinelui culcat lângă sicriul fostului preşedinte George Bush a impresionat o lume întreagă.

Sully şi-a luat marți rămas-bun de la cel pe care l-a slujit în ultimele şase luni. E însă prea talentat ca să devină un simplu animal de companie, aşa că în viitor va ajuta soldaţi răniţi în misiune.

O fotografie cu Sully întins lângă sicriul lui George Bush a fost publicată pe Twitter de purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte, alături de comentariul „Misiune încheiată".

Cel puţin 73.000 de oameni au redistribuit fotografia, impresionaţi de tristeţea câinelui. Sully, botezat după pilotul care a salvat 155 de vieţi aterizând cu avionul pe râul Hudson în 2009, i-a fost alături lui George W. Bush în ultimele şase luni de viaţă, alinându-i tristeţea după moartea soţiei.

Paul Buescher:Câinii sunt minunaţi pentru asta, datorită faptului că oamenii se ataşează emoţional de ei. Oferă alinare."

Căţelul de doi ani şi jumătate fusese dresat special pentru a oferi asistenţă unui pacient cu Parkinson. Îşi însoţea stăpânul peste tot, îi deschidea uşile, ridica obiectele scăpate pe jos şi era pregătit să cheme ajutoare în caz de urgenţă. Pentru că talentul lui să nu se piardă, Sully va urma încă şase luni de antrenament şi va primi apoi misiunea de a-i ajuta pe soldaţii răniţi în misiune.

Paul Buescher: „Odată antrenaţi, îşi ajută stăpânul să facă lucruri pe care nu le pot face în mod obişnuit: să iasă în public, să meargă la film, să meargă la cumpărături. Lucruri simple care nouă ni se par fireşti."

Sully este şi ambasadorul unei asociaţii de binefacere care se ocupă de dresarea de câini pentru veterani, şi are aproape 150.000 de fani pe instagram. Dresarea unui câine ca el durează un an sau doi şi poate costa 25.000 de dolari.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO