Cautau petrol si au gasit o lume disparuta. Atlantida renaste. FOTO

Dată publicare: 11-07-2011 14:01
Dată actualizare: 24-10-2012 20:22


lume disparuta

Ingropat adanc sub sedimentele din nordul Oceanului Atlantic, zace un peisaj extraordinar. Geologii care cercetau zona pentru companiile petroliere, au descoperit o lume disparuta.

Formatiunile gasite au o varsta de 56 de milioane de ani.

"Arata ca harta unei tari de pe uscat, desi este la 2 kilometri adancime", spun specialistii.

Pana acum, datele au reconstituit un peisaj de 10.000 de kilometri patrati la vest de Insulele Orkney-Shetland. Geologii sustin ca este parte dintr-o regiune mai vasta care era unita cu Scotia de astazi. Se pare ca inainte de aparitia oamenilor, cand planeta era mult mai calda si acest taram a "urcat" spre Norvegia.

Desoperirea reinvie discutiile despre continentul mitic, Atlantida. 

Cercetatorii au prelevat mostre de sol luate de sub sedimentele marine formate in timp, dupa scufundarea acestei zone. Exista intr-adevar dovezi clare ca acest taram a fost candva la suprafata, pentru ca s-au gasit straturi de carbune si minereu. Pe de alta parte, "lumea disparuta" a fost de asemenea scufundata pentru o lunga perioada de timp, inainte sa fie la suprafata. Practic s-a ridicat din apa, a fost uscat si apoi s-a scufundat. 

Intrebarea arzatoare pe care si-o pun expertii este acum "ce a dus la ridicarea acestui tinut si la prabusirea sa intr-un timp de 2,5 milioane de ani"?

O boala sexuala comuna devine amenintare globala. Ce este mutatia H041 si unde a fost descoperita

Model pentru SUA si Europa. Cum reuseste o femeie sa traiasca de 15 ani fara bani si sa fie fericita

VIDEO. Atlantida, "inghitita" de un tsunami. Ruinele, descoperite in Spania

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO