Bulgaria va scăpa de MCV. Comisia Europeană: ”Progresele înregistrate, suficiente”

22-10-2019 16:13

Comisia Europeana

Comisia Europeană afirmă în comunicatul referitor la raportul MCV că progresele înregistrate de Bulgaria sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele asumate în momentul aderării la UE.

 

Potrivit News.ro, decizia finală privind ridicarea MCV va fi luată după consultarea Consiliului UE şi a PE.

Comisia consideră că progresele înregistrate de Bulgaria în cadrul MCV sunt suficiente pentru a considera îndeplinite angajamentele Bulgariei asumate în momentul aderării sale la UE. Bulgaria va trebui să continue să lucreze în mod consecvent la transpunerea angajamentelor reflectate în acest raport într-o legislaţie concretă..

Bulgaria va trebui să monitorizeze continuarea punerii în aplicare continuă a reformei cu un consiliu post-monitorizare nou-înfiinţat şi care va contribui la dialogul viitor cu Comisia în cadrul mecanismului cuprinzător privind statul de drept.

Atât monitorizarea internă, cât şi mecanismul la nivelul UE ar trebui să sprijine sustrenabilitatea şi ireversibilitatea reformelor, chiar şi după încheierea MCV pentru Bulgaria. Înainte de a lua o decizie finală, Comisia va lua în considerare în mod corespunzător şi observaţiile Consiliului, precum şi ale Parlamentului European”, se arată în comunicatul CE referitor la Bulgaria, potrivit News.ro.

În schimb, în ceea ce privește România, ”Comisia regretă faptul că România nu a pus în aplicare recomandările suplimentare formulate în noiembrie 2018”.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO