"Bomba meteorologica Doris" a produs catastrofe in Marea Britanie. O femeie a murit lovita de o bucata de acoperis

Ultima actualizare: 27-02-2017 02:45

Iarna loveste cu ultimele puteri Marea Britanie. Furtuna Doris si a provocat haos in toata tara, in ultimele 24 de ore.

Pe aeroportul Heathrow au fost anulate zeci de zboruri, in vreme ce aproape 60.000 de locuinte au ramas fara electricitate.

De asemenea, transporturile feroviare sunt perturbate din cauza rafelelor puternice de vant, care au atins pana la 150 de km/ora in Tara Galilor.

"Bomba meteorologica Doris", asa cum a fost numita de specialisti, a adus rafale de vant extrem de puternice, care au atins pana la 150 de km/ora in nord-vestul Tarii Galilor.

Multi britanici care s-au aventurat pe strazi au avut probleme ... sa nu fie luati de rafale.

Corespondet ITV: Situatia s-a deteriorat foarte mult in ultimele 10-15 minute .. Dupa cum vedeti, imi este foarte greu sa stau in picioare...

Furtuna a facut deja, o victima. In Wolverhapton , o femeie a murit lovita de o bucata de acoperis smulsa de vantul puternic.

"Femeia a suferit o lovitura foarte grava la cap, din pricina obiectului cazut de pe cladire...din pacate, nu a fost posibil sa o salvam".

Autoritatile locale au decis suspendarea operatiunilor in portul Liverpool, iar accesul pe faleza a fost retrictionat dupa ce furtuna Doris a adus valuri puternice pe coasta vestica a Marii Britanii. Transporturile feroviare se confrunta cu mari intarzieri si mai multe trenuri au fost anulate dupa impunerea unor restrictii de viteza din motive de siguranta.

Scotia este afectata de caderi insemnate de zapada si conditii de viscol. Mai multe drumuri au fost inchise, asa ca multi locuitori au fost nevoiti sa apeleze la rute ocolitoare ca sa ajunga la serviciu.

Barbat: Daca trebuie sa calatorim catre Edinburgh sau Glasgow sau altundeva prin Scotia, trebuie sa planuiesti bine drumul, sa pleci mult mai dereme.. Sotia mea a plecat de-acasa la 6 dimineata"

In alte regiuni ale tarii s-au produs inundatii, caderi de electricitate, iar zeci de arbori s-au prabusit din cauza rafalelor puternice de vant,
De asemenea, 150 de locuinte au ramas fara alimentare cu energie electrica dupa ce cablurile au fost doborate in nordul Tarii Galilor.

In Irlanda, situatia este chiar mai grava: 56.000 de gospodarii sunt afectate de o pana de curent prelungita, in vreme ce rafalele de vant bat si cua 120 de km/ora.

Sunt probleme grave nu doar la sol, ci si in aer. Din pricina vantului, aeronavele care incercau sa aterizeze pe aeroporturi pareau mai degraba.. avioane de hartie, plimbate de colo-colo de rafale.

Corespondent Sky News: "Cand vantul este atat de puternic, sa aterizezi un avion pe pisata poate sa fie o incercare extrem de dificila. Pilotii se antreneaza mereu pentru astfel de situatii, insa aceasta poate sa fie cea mai pericoloasa parte a oricarui zbor , pe timp de vreme rea"

Aeroportul Heathrow a anuntat anularea a 36 de zboruri, iar compania Aer Lingus a anulat 12 zboruri dintre Marea Britanie si Irlanda.Alte cinci curse aeriene au fost anulate pe aeroportul London City.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO