Biserica Catolica din Brazila a taiat o padure tropicala veche de 300 de ani pentru vizita Papei

15-07-2013 15:24


padure tropicala

Autoritatile braziliene acuza sefii Bisericii Catolice din tara ca au taiat un parc national pentru a face loc credinciosilor ce se vor strange pentru vizita Papei Francisc.

Papa Francisc va vizita Brazilia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului incepand cu 22 iulie. In Rio de Janeiro sunt asteptati peste 1,5 milioane de pelerini cu aceast prilej.

Sefii unei dioceze din Sao Sebastiao de Itaipu, din orasul Niteroi au taiat o portiune dintr-o padure tropicala veche de aproape 300 de ani, sustin autoritatile braziliene. Reprezentantii Bisericii Catolice din aceasta regiune au sustinut ca au taiat copacii pentru a "acomoda" aprox.
800 de pelerini care vor sosi aici pentru vizita Papei, relateaza Daily Mail.

In total, 334 de copaci din Parcul National Serra da Tiririca au fost taiati. Vice-primarul orasului Niteroi a declarat ca reprezentantii Bisericii Catolice nu au cerut nicio permisiune pentru a realiza defrisarile. "Accidentul este lamentabil. Este un act criminal", a declarat el pentru ziarul O Globo.

Ministerul Apararii din Brazilia a anuntat ca, initial, 8.500 de militari urmau sa fie mobilizati in perioada 22-29 iulie, in Rio de Janeiro, unde suveranul pontific isi va desfasura majoritatea activitatilor.

Papa se va deplasa pe 24 iulie la biserica Notre Dame Aparecida, din Sao Paulo, unde 4.040 de soldati vor avea grija de securitatea sa.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO