Bilantul mortilor se apropie de 1000 in Filipine. 400 de cosciuge, trimise de Guvern in 2 orase

Ultima actualizare: 15-10-2012 13:32
Filipine 2

Furtuna tropicala Washi care a afectat sudul Filipinelor in cursul acestui weekend devastand printre cele mai sarace regiuni ale arhipelagului, s-a soldat cu peste o mie de morti si disparuti.

Furtuna tropicala care a afectat insula Mindanao incepand cu seara de vineri, s-a soldat cu 957 de morti si 49 de disparuti, conform bilantului organismului national de preventie a catastrofelor.

Luni, agentia raporta 662 de morti si 82 disparuti, in timp ce Crucea Rosie filipineza numara 713 morti si 563 de persoane disparute. Bilantul a crescut pe masura ce corpurile purtate de valuri au reaparut la mal.

Orasele portuare Cagayan de Oro si Iligan au platit cel mai scump cu 579 respectiv 279 de victime anuntate. Cei mai afectati au fost locuitorii asezamintelor sarace de pe coasta, surprinsi in timpul somnului si purtati de valuri in larg.

Sate intregi au fost distruse de inundatii, drumuri si poduri au fost daramate, lasand in strada in plina noapte 47.000 de persoane fara hrana si fara imbracaminte.

Insulele Filipine sunt afectate in fiecare an de aproximativ 20 de furtuni tropicale si taifunuri. Insa cea mai mare parte ating nordul tarii, ceea ce explica de ce locuitorii din Mindanao nu erau pregatiti, conform autoritatilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO