Baza NUCLEARA cu bombe de 20 de ori mai tari ca la Hiroshima, "dezgropata" in Europa. Ce tinte aveau

Ultima actualizare: 31-10-2012 07:07
baza nucleara - 1

BBC a reusit sa prezinte pentru prima data publicitatii imagini pe care Serviciile Secrete Americane le-au vanat in timpul razboiului rece cu Rusia.

O baza secreta de pe teritoriul fostei Germanii de Est tocmai a fost prezentata publicului de catre BBC. Baza ascundea rachete nucleare care ar fi putut sterge Londra de pe harta Europei.

Cu 3 ani inainte ca Rusia si SUA sa intre in conflictul rachetelor din Cuba, rusii au construit o baza nucleara secreta in Vogelsang din regiunea Brandenburg, dotata cu rachete nucleare "de 20 de ori mai puternice decat bomba de la Hiroshima", scrie Daily Mail.

Conform reportajului BBC, rachetele nucleare ar fi avut ca tinta capitala Marii Britanii si principalele tinte militare din Estul Angliei.

Astazi, buncarele au devenit mormane de fiare ruginite, iar natura a reusit sa isi recapete puterea asupra zonei, insa cladiri si ramasitele garnizoanei care adapostea 15.000 de oameni inca mai sunt vizibile, printre care si un obelisc ce-l infatiseaza pe Lenin din profil.

Sursa Foto: BBC.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO