Avionul ieșit de pe pistă în Istanbul s-a rupt în trei bucăți. Cel puțin 3 morți și 170 răniți


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 14:08
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 08:46
Categorie: Stiri externe

Trei oameni au murit și peste 170 au fost răniți, la Istanbul, după ce un avion de pasageri a aterizat forțat, a luat foc la impactul cu solul și a ieșit în afara pistei aeroportului, unde s-a rupt în trei bucăți.

Cel puţin trei persoane au murit și 157 au fost rănite după ce un avion a aterizat forțat, a luat foc la impactul cu pista și a alunecat în afara ei, unde s-a rupt în trei bucăți.

Victimele, printre care și copii, au fost transportate la spital, dar nu se știe deocamdată în ce stare se află.

Viteza prea mare la aterizare și condițiile meteo foarte dure, cu ploaie și vânt puternic, sunt luate în calcul de anchetatorii care înceracă să afle cauzele acestui accident aviatic.

Boeingul 737 - cu 183 de oameni la bord - a aterizat în condiții meteo foarte grele, cu ploaie și vânt puternic din spate.

Aeronava cu 183 de pasageri și membri ai echipajului la bord a luat foc la contactul cu solul, a alunecat pe pista umedă, a înaintat câteva zeci de metri și s-a oprit pe câmp.

În urma impactului puternic, avionul s-a rupt în trei bucăti. De pe șoseaua din apropierea aeroportului Sabiha Gokcen, al doilea ca mărime din Istanbul, oamenii au privit șocați întreaga scenă.

În alte imagini surprinse de martori se observă zeci de călători care ies panicați din aeronavă, prin găurile din fuzelaj.

Unii pasageri au ieșit din avion prin locul unde era cea mai mare ruptură a fuselajului.

Incendiul izbucnit la aterizare a fost stins rapid, iar echipele de salvare au început să-i evacuze pe cei rămași blocați înăuntru.

Totul a durat câteva ore, sub supravegherea militarilor înarmați, care asigurau un perimetru de securitate în jurul epavei.

Arwa Damon, corespondent internațional CNN: „Cum s-a rupt avionul așa, cum s-a rupt ca o creangă, asta este întrebarea la care trebuie să găsească răspuns anchetatorii. Un specialist ne-a spus că un avion care derapează pe pistă nu ar trebui să se rupă în acest fel. O cauză posibilă ar putea fi viteza excesivă. Sau (accidentul, n.r.) ar fi putut fi provocat de vreme. În Istanbul a plouat toată ziua.”

Aeronava - care efectua o cursă low-cost - venea de la Izmir și avea la bord 175 de pasageri adulți, doi copii și șase membri ai echipajului. Rănitii au fost preluați de ambulanțe și au fost transportați la 18 spitale din Istanbul și din împrejurimi.

Potrivit autoritătilor, accidentul aviatic s-a produs pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. Aeroportul a fost temporar închis și toate zborurile au fost redirecționate spre un alt aeroport din Istanbul.

Anchetatorii nu au reușit momentan să îi audieze pe piloți, unul turc și unul sud-coreean, deoarece sunt grav răniți.

Acum câteva săptămâni, o altă aeronavă care aparține aceleiași companii aeriene a aterizat forțat, tot pe o pistă a aeroportului Sabiha Gokcen, dar atunci nu s-au înregistrat victime.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un avion s-a rupt în două, după ce a ieşit de pe pistă, la Istanbul. Un mort și 157 de răniți
Eveniment inedit în timpul unui zbor. O pasageră a născut în avion
Un avion din Canada a făcut cale întoarsă, după ce un pasager a glumit că are coronavirus
VIDEO PROTVPLUS.RO