Avertisment din partea ministrului de Interne australian: "Bat tobele războiului"

Dată publicare: 27-04-2021 16:00
Dată actualizare: 27-04-2021 16:12


tanc australian

Ministrul de Interne australian, Mike Pezzullo, a avertizat că "bat tobele războiului", într-un mesaj transmis de ziua naţională de comemorare a celor morţi în conflicte, Anzac, şi pe fondul creşterii tensiunilor în regiunea Indo-Pacific.

"Într-o lume a tensiunilor şi fricii continue, tobele războiului bat uneori slab şi departe, alteori mai tare şi tot mai aproape", a spus Pezzullo, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Astăzi, naţiuni libere aud din nou bătând tobele războiului şi observă cu îngrijorare militarizarea unor probleme despre care până în anii recenţi nu credeam că ar putea fi catalizatori de conflict", notează ministrul.

Remarcile sale intervin în contextul creşterii tensiunilor între Australia şi China legat de probleme comerciale şi de abordarea Beijingului faţă de Taiwan.

"Haideţi să căutăm în continuare fără încetare şansele de pace, pregătindu-ne în acelaşi timp, din nou, pentru blestemul războiului", a conchis el.

Acum circa două săptămâni, guvernul din insulă a raportat că un număr record de avioane ale forţelor armate chineze au penetrat în spaţiul său aerian, iar preocuparea creşte în plan regional din cauza mobilizării forţelor armate chineze în Marea Chinei de sud.

Duminică, ministrul australian al apărării, Peter Dutton, a avertizat împotriva unui potenţial conflict cu China legat de Taiwan, afirmând că eventualitatea izbucnirii unui conflict "nu ar trebui minimalizată".

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO