Autostrada infernului. 4 morți și zeci de răniți, după ce 28 de mașini s-au ciocnit în lanț

Dată publicare: 27-04-2019 08:51
Dată actualizare: 27-04-2019 10:10


S-a dezlănțuit infernul pe o autostradă din Colorado. Cel puțin 4 persoane au murit și câteva zeci au fost grav rănite după ce 28 de mașini s-au izbit în lanț.

Șoferul camionului care a provocat cumplitul accident a ajuns în spatele gratiilor.

În imaginile filmate din elicopter se vede infernul de pe șosea. Zeci de mașini au ars că o torță, iar fumul dens și negru a inundat carosabilul. Coșmarul a început în momentul în care un vehicul de mare tonaj încărcat cu cherestea a fost scăpat de sub control.

Martor: "Circula cu cel puțin 130-140 de kilometri pe oră. Imediat ce a trecut pe sub pod a deraiat şi a iscat o explozie."

Martorii spun că au auzit numeroase deflagrații.

Martor: "Oamenii alergau în toate părţile. Încercau să traverseze şi să meargă în direcţia opusă, pentru că sub pod totul exploda. Era fum negru, nu puteam să văd nimic. Auzeam doar explozii. În jur era numai panică."

Femeie: "Mă bucur că am scăpat cu viaţă. Am auzit că alte persoane au decedat. Eu sunt bine."

Un om fără adăpost care se află în zona în momentul producerii accidentului este considerat acum un adevărat erou. El le-a sărit imediat în ajutor victimelor.

Om al străzii: "Mi-am dat geaca jos şi am pus-o pe scaunul maşinii unei femei, pentru că aceasta avea scaune albe în maşină. Aşa că mi-am pus geaca pe scaun, pentru că una dintre victime avea sânge pe faţă. M-am uitat în jur să văd dacă pot să mai ajut pe cineva şi în timp ce alergam spre zona accidentului, erau oameni care alergau spre mine."

Polițiștii din Colorado spun că a fost unul dintre cele mai grave accidente pe care le-au văzut vreodată. Șoferul care a provocat totul a fost arestat.

Poliţist: "Este anchetat şi va fi trimis după gratii la închisoarea din Jefferson, fiind acuzat de omucidere multiplă în trafic."

Bărbatul colaborează cu anchetatorii și, potrivit primelor sale declarații, se pare că frânele i-au cedat în timp ce conducea vehiculul.


VIDEO PROTVPLUS.RO