Atentie la ce date personale va dati pe Facebook! Pot fi furate sau vandute


Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2012 21:16
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

O ancheta aparuta in presa americana arunca in aer cea mai mare retea de socializare pe Internet. Wall Street Journal a demonstrat ca o cantitate enorma de date personale ale utilizatorilor Facebook poate fi lesne furata si vanduta.

Beneficiarii ar fi cei care fac reclama pe Internet sau studii de marketing. Dar si eventualii pirati cibernetici.

Pusi la zid, reprezentantii Facebook admit, cu jumatate de gura, ca "exista o problema". Insa sustin ca presa exagereaza atunci cand scrie despre "violarea regulilor de confidentialitate".

"Exista un unic cod de identificare asociat unui utilizator Facebook, ca un cod numeric personal. Odata ce acest cod devine cunoscut, poti afla totul despre utilizator, inclusiv identitatile prietenilor", spune Marc Rotenberg, de la Centrul pentru protectia identitatii in spatiu virtual.

La fel se afla si adresele de e-mail. Astfel, o companie intersata poate face rost foarte usor de o enorma baza de date, cu milioane de membri care pot fi bombardati fara voia lor cu diferite mesaje si reclame.

Sau, mai rau, utilizatorii Facebook - in total o jumatate de miliard - se pot trezi cu identitatile furate si folosite pentru cine stie ce scopuri.

Trebuie sa fim prudenti cu datele personale dezvaluite atunci cand suntem conectati la Internet, ne recomanda specialistii. Trebuie sa stim ca activitatea on-line nu este privata, probabil n-o sa fie niciodata.

Cum ti se poate fura identitatea pe Facebook

Retelele de socializare, atentat la productivitatea muncii

VIDEO PROTVPLUS.RO