Atacurile din Sri Lanka. Ministru: „Am fost avertizați cu 14 zile înainte”


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 13:37
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 13:28
Categorie: Stiri externe
Atentat in Sri Lanka in ziua de Paste: imagini din biserica Sfantul Sebastian din Negombo

Autoritățile din Sri Lanka au fost avertizate cu două săptămâni înaintea atacului comis de Paște. Cele opt atacuri s-au soldat cu cel puțin 290 de morți și 500 de răniți.

„Cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost avertizați despre astfel de lucruri. Pe 9 aprilie, a fost făcută o listă cu mai multe nume ale membrilor unor organizații teroriste.

Premierul nu a fost informat despre această scrisoare”, spune Rajitha Senaratne, ministru în guvernul din Sri Lanka, potrivit The Guardian.

Vedeți în galeria foto a acestui articol imagini surprinse în urma atacurilor!

Autorităţile de la Colombo au declarant că atacurile ar fi fost comise de gruparea islamisă National Thowheed Jamaat. Autorităţile investighează pentru a identifica eventuale legături ale mişcării islamiste cu grupări din afara ţării.

Deocamdată, poliţia din Sri Lanka a arestat cel puţin 24 de persoane, cetăţeni sri-lankezi, care sunt interogaţi de Departamentul de investigaţii criminalistice, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekara.

Sunt cel puțin 290 de morți și peste 500 de răniți după seria de explozii produse în biserici și hoteluri de lux din Sri Lanka în ziua Paștelui Catolic. 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO