Atacuri în Sri Lanka. Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi-a pierdut 3 copii


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 13:57
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 12:29
Categorie: Stiri externe

În Sri Lanka încă se numără victimele, după o serie de opt explozii teroriste care au vizat în ziua Paștelui Catolic biserici și hoteluri de lux. Printre cei ucişi sunt şi 3 dintre copiii celui mai bogat om din Danemarca.

Printre cei care și-au pierdut viața în atacul din Sri Lanka se numără cel puțin 36 de străini, dar nu ar fi vorba și despre români, spun autoritățile. Însă, în atenția celulei de criză activată la ministerul nostru de externe sunt opt copii români aflați într-un schimb de experiență.

 

Legăturile cu România ale miliardarului care şi-a pierdut 3 copii în atacuri

 

Miliardarul danez Anders Holch Povlsen a anunţat că şi-a pierdut trei dintre cei patru copii ai săi în atac. Povlsen, cel mai bogat om din Danmarca, este proprietarul companiilor de haine Asos şi Bestseller, care deţin branduriprecum Jack & Jones şi face parte din consiliul de administraţie al Fundaţiei Conservation Carpathia din România.  

Aceasta a fost fondată în în anul 2009 de către 12 filantropi și conservaționiști cu scopul de a opri tăierile ilegale de pădure, precum și pentru a conserva o suprafață mare a pădurilor din Carpați, sub forma unei zone complet protejate, pentru generațiile viitoare. Acest lucru se face prin cumpărarea terenurilor și cesionarea drepturilor de vânătoare, pentru protecția completă a tuturor elementelor naturale, din bani privați și publici.

Potrivit unor mărturii, cel puțin două dintre atacuri au fost comise de teroriști sinucigași. Unul dintre atacatori a declanşat bomba când stătea la coadă, la bufetul unui hotel. Altul ar fi intrat într-o biserică având în mână o geantă cu explozibili.

Poliţia a arestat numeroşi suspecţi, însă nu e clar dacă vreunul dintre ei a fost implicat în atacuri. Pe de altă parte, premierul ţării majoritar budiste a recunoscut că inspectorul general de poliţie adjunct avea informaţii încă de acum zece zile că o grupare islamistă plănuieşte atacuri. Nu a luată însă nicio măsură.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO