Atacatorul din Germania și-a împușcat mortal mama în fața tatălui. Mesajul postat înainte de atentat


Ultimul update: Vineri 21 Februarie 2020 12:10
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2020 11:04
Categorie: Stiri externe

Atacatorul din Germania, care a ucis 9 oameni după ce a deschis focul în două baruri frecventate de kurzi, în Hanau, și-a împușcat mortal mama înainte să se sinucidă.

Bărbatul a fost identificat drept Tobias Rathjen, în vârstă de 43 de ani, potrivit The Guardian, care citează presa germană.

Cine este autorul atacului din Germania

 

Născut în 1977, în orașul Hessian, din apropiere de Frankfurt, Rathjen avea o diplomă în management și fusese angajat bancar în Frankfurt.

Nu se știe încă dacă germanul făcea parte dintr-o organizație de extremă dreapta, ministrul de Interne din Hesse declarând că acesta nu se afla în evidențele agențiilor de securitate în legătură cu părerile sale extremiste.

Bărbatul de 43 de ani avea o pagină web, pe care a publicat un text de 24 de pagini, care spune povestea vieții lui, susținând că gândurile și acțiunile sale au fost controlate de "telepați care lucrează pentru o agenție de securitate".

Deși, această declarație nu oferă indicii în mod explicit privind intenția sa de a comite un atac armat, există pasaje lungi în care Rathjen insultă minoritățile din Germania și susține că cei cu origini africane, asiatice sau din Orientul Mijlociu trebuie să fie “complet anihilați” în Germania.

“Dacă ar exista un buton care să facă asta posibil, l-aș apăsa într-o secundă”, a scris Rathjen, care susține că a ajuns la aceste convingeri din propriile experiențe la locul de muncă sau la școală.

În textul respectiv, atacatorul german mai susține că el a inventat sloganul “America First” și a previzionat numeroase scenarii ale unor filme de la Hollywood, precum și cariera antrenorului echipei Liverpool FC, Jürgen Klopp.

Cu câteva zile înainte de atac, Rathjen a urcat pe Youtube un video, în limba engleză, în care îi avertizează pe americani că sunt controlați de organizații secrete care îl idolatrizează pe Diavol.

Mama atacatorului, găsită moartă în apartament

 

La percheziția apartamentului lui Rathjen, polițiștii au descoperit cadavrul mamei acestuia, o femeie de 72 de ani. Tatăl lui a fost ridicat de poliție. De asemenea, în mașina acestuia au fost găsite muniție și un toc de armă gol.

Potrivit presei germane, bărbatul de 43 de ani avea permis de vânătoare. El și-ar fi cumpărat arma cu care a ucis 9 oameni, un Glock 17 9mm Luger, de pe un site online.

Cel puţin nouă oameni au murit şi patru sunt răniţi, după ce Rathjen a deschis focul la o cafenea-bar cu narghilele din centrul orașului Hanau, la 25 de kilometri de Frankfurt. Apoi, atacatorul s-a urcat în aceeași mașină cu care venise, a condus până la un alt bar de cartier, unde a tras din nou asupra celor dinăuntru.

Clientela celor două localuri este preponderent kurdă.

VIDEO PROTVPLUS.RO