Atac "terorist" asupra unei televiziuni siriene: "Au fost EXECUTATI jurnalisti si angajati"


Ultimul update: Marti 11 Septembrie 2012 15:02
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2012 10:28
Categorie: Stiri externe
Al-Ikhbariya

Trei persoane au fost ucise miercuri dimineata intr-un atac "terorist" asupra unui sediu al postului oficial de televiziune Al-Ikhbariya din provincia Damasc, a anuntat agentia oficiala Sana, relateaza AFP.

Este vorba despre primul atac de acest fel asupra unui post oficial de televiziune din Siria, de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011. Un grup a comis un atac "terorist" si "barbar" asupra sediului postului de stiri, devastand birourile si omorand trei jurnalisti, a anuntat Sana.

Televiziunea de stat a difuzat in direct imagini cu distrugerile produse, mai ales dintr-o sala transformata in moloz, in care cateva obiecte ardeau in continuare.

"Grupurile teroriste au luat cu asalt sediul (postului) Al-Ikhbariya, au plasat explozivi in studiouri si i-au detonat", a declarat in direct, pentru televiziunea de stat, Omran al-Zohbi, noul ministru al Informatiilor, precizand ca acestia "au luat echipamente".

El a adaugat ca grupul a "executat jurnalisti si angajati". "Asa ceva nu s-a mai intamplat", a continuat ministrul, denuntand recentele sanctiuni europene care vizeaza institutiile mass-media siriene publice.

"Toti cei care incita la violenta, toti cei care fac campanie impotriva Siriei, indiferent ca este vorba despre mass-media sau oficiali din cadrul Consiliului de Securitate (al ONU), in special cei care ignora prezenta unor persoane inarmate, isi asuma integral responsabilitatea acestei crime", a subliniat ministrul Informatiilor, referindu-se la rebeli.

"In pofida barbariei crimei teroristilor si incercarii lor de a reduce la tacere vocea Siriei (...), (postul) Al-Ikhbariya continua sa emita", a comentat televiziunea de stat. Un jurnalist AFP a putut constata ca postul continua sa difuzeze programe.

"Agresiunea comisa asupra Al-Ikhbariya este o atingere adusa adevarului si (totodata) dovada influentei presei siriene si sinceritatii sale in relatarea faptelor", a apreciat Consiliul National sirian pentru Informatii, citat de televiziune.

Ansamblul posturilor de radio si televiziune publice sunt vizate de ultimele sanctiuni europene, a anuntat marti Uniunea Europeana (UE), apreciind ca aceste institutii media incita "la violenta impotriva populatiei civile din Siria", servesc ca "instrument de propaganda regimului presedintelui (sirian Bashar) al-Assad" si "poarta campanii de dezinformare" in acoperirea revoltei.

In martie, Statele Unite au anuntat ca au inscris societatea de radioteleviziune publica siriana pe lista lor cu persoane fizice si juridice vizate de sanctiuni financiare americane indreptate impotriva regimului de la Damasc.

Bashar al-Assad: Siria este intr-o "veritabila stare de razboi"

Sursa: Mediafax

Bashar al-Assad: Siria este intr-o
Romania isi declara
Ankara a reclamat la ONU un act ostil din partea Damascului, dupa doborarea avionului F-4 turc
VIDEO PROTVPLUS.RO