Bashar al-Assad: Siria este intr-o "veritabila stare de razboi"


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 12:22
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2012 09:42
Categorie: Stiri externe
Siria

Presedintele sirian, Bashar al-Assad, care s-a confruntat in ultimele 15 luni cu o revolta populara reprimata violent, a afirmat marti ca tara sa se afla "intr-o veritabila situatie de razboi".

"Traim o adevarata situatie de razboi. Cat timp suntem in situatie de razboi, toate politicile si sectoarele noastre ar trebui puse in serviciul victoriei in acest razboi", a declarat presedintele adresandu-se ministrilor care s-au intalnit pentru prima lor reuniune a noului guvern sirian.

Assad, care nu a facut multe declaratii publice incepand cu martie 2011, refuza sa recunoasca revolta populara, militarizata din cauza represiunii, si o compara cu "terorismul".

Pe data de 3 iunie, cu ocazia primii sesiuni a noului Parlament, el a sustinut ca este hotarat sa inabuse contestatia "cu orice pret", in pofida izolarii si sanctiunilor adoptate de catre Uniunea Europeana si Statele Unite impotriva Siriei.

VIDEO Bizarii roboti SF cu care Pentagonul vrea sa apere SUA

Peste 15.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucisi in timpul represiunii si al luptelor dintre soldati si rebeli, declansate in urma cu 15 luni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Comunitatea internationala si-a exprimat deseori imgrijorarea fata de posibilitatea unui razboi civil in Siria.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO