Angela Merkel va BOICOTA Euro 2012 daca Iulia Timosenko nu va fi eliberata din inchisoare

Ultima actualizare: 03-08-2012 20:31
Angela Merkel

Conform Deutsche Welle, cancelarul german Angela Merkel intentioneaza sa boicoteze meciurile de fotbal din cadrul Euro-2012 din Ucraina, pentru a protesta fata de modul in care este tratata fostul premier Iulia Timosenko, aflata in inchisoare.

Exista o dezbatere intensa in randul politicienilor germani cu privire la boicotarea Euro 2012 din Ucraina. Site-ul Deutsche Welle sustine ca daca fostul premier ucrainean nu este eliberat din inchisoare pana la inceputul Cupei Europene de fotbal, cancelarul Angela Merkel intentioneaza sa le ceara ministrilor din Cabinetul sau sa nu participe la meciurile jucate in aceasta tara. O exceptie o va constitui totusi ministrul de Interne Hans-Peter Friedrich, al carui portofoliu include si sporturile.

Friedrich a declarat saptamana trecuta ca intentioneaza sa participe la meciul Germaniei cu Olanda care se va juca la Harkiv, unde Iulia Timosenko ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere. El a precizat insa ca va participa la meci doar daca i se va permite sa o viziteze pe Timosenko.

Ucraina este dur criticata de Occident, in special de catre Germania si Uniunea Europeana (UE), care considera ca procedurile declansate impotriva opozantei sunt motivate politic.

Condamnata in octombrie pentru ca a semnat in 2009, pe cand era premier, acorduri in domeniul gazelor cu Rusia, considerate dezavantajoase, Timosenko, unul dintre liderii "revolutiei portocalii" din 2004, este judecata in acest proces pentru deturnare de fonduri publice si frauda fiscala, fapte care ar data din 1997-1998.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO