Angela Merkel, populara in sondaje. Sase din zece germani o considera un politician de incredere


Ultimul update: Marti 18 Septembrie 2012 09:56
Data publicarii: Sambata 25 August 2012 16:54
Categorie: Stiri externe
Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel este un politician "in care se poate avea incredere" apreciaza 57% dintre germani, potrivit unui sondaj realizat pentru postul ARD si dat publicitatii sambata, relateaza AFP.

"In pofida crizei si criticilor, cancelarul Angela Merkel (CDU) se bucura de un credit ridicat in randul germanilor. Aproape sase din zece germani (57%) o considera pe Merkel un politician in care se poate avea incredere", subliniaza postul intr-un comunicat, citand un sondaj realizat de Institutul Infratest.

Dupa ce i-a primit pe presedintele francez François Hollande si pe premierul grec Antonis Samaras joi si vineri, cancelarul - care a primit miercuri, pentru a cincea oara in decurs de sase ani, titlul de cea mai puternica femeie din lume din partea revistei Forbes - urmeaza sa acorde un interviu duminica. Sondajul a fost realizat de catre Institutul pentru sondare Infratest pe un esantion reprezentativ de 1.000 de alegatori germani.

La inceputul lui iulie, un alt studiu sublinia ca 58% dintre germani saluta actiunea fata de criza din zona euro a lui Merkel, clasata pe primul loc in randul politicienilor din aceasta tara in ceea ce priveste popularitatea, cu un nivel al opiniilor favorabile de 66%.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO