Ambuteiaje uriașe de Ziua Recunoștinței, în SUA. Circulația, îngreunată și de ninsori


Ultimul update: Joi 28 Noiembrie 2019 22:46
Data publicarii: Joi 28 Noiembrie 2019 13:20
Categorie: Stiri externe

Americanii au început deja una dintre sărbătorile lor cele mai iubite: Ziua Recunoştinţei. În ajun, autostrăzile au fost sufocate de mașini, iar vremea rea a creat obstacole în plus. 

În mai multe regiuni a nins abundent, multe autostrăzi sunt închise şi zeci de zboruri au fost anulate.

Primul semn că se apropie Ziua Recunoștinței, una dintre cele mai îndrăgite sărbători americane, a fost aglomerația uriașă pe autostrăzile din jurul marilor orașe. În Los Angeles, coada s-a întins pe kilometri întregi. Aceeași situație s-a repetat și pe aeroportul de la marginea metropolei.

Pe lângă aglomerație, circulația a fost îngreunată și de ninsori, care au afectat mai multe regiuni din vestul și centrul Statelor Unite. Mai multe drumuri au fost închise. În orașe, zăpada e până la genunchi, iar autoritățile au anulat zeci de curse aeriene, spre nemulțumirea celor care se grăbeau alături de cei dragi de Ziua Recunoștinței.

Femeie: „Știam că o să ne provoace probleme când au început să anunțe săptămâna trecută. M-am gândit că așa am eu noroc.”

Pe o autostradă din California, mai multe tiruri au blocat circulația din cauza poleiului. Unul dintre ele transporta vaci, care au scăpat și au început să alerge printre mașini. Autoritățile au închis autostrada și cele 77 de vaci au fost prinse.

Polițist: „Am avut o furtună cu grindină și drumurile până aici erau suficient de reci, că grindina s-a transformat imediat în polei. Nu aveam lanțuri, pentru că s-a petrecut foarte repede totul.”

În New York nu a ajuns ninsoarea, iar pregătirile pentru marea paradă de Thanksgiving sunt în plină desfășurare. Organizatorii se tem că vremea rea le va pune probleme.

Organizatoare: „În fiecare an monitorizăm vremea cu atenție și lucrăm îndeaproape cu poliția din New York. Avem multe măsuri pe care le luăm, măsuri de siguranță pe care le avem în vedere.”

Celebrele baloane care însoțesc parada au fost deja umflate, dar sunt ținute încă la sol și sunt șanse să rămână acolo dacă se anunță vijelie de Ziua Recunoştinţei.

Gretchen Neilon, localnic: „Locuim în New York, dar până acum nu am văzut cum se umflă baloanele. Sunt foarte entuziasmată să pot vedea asta. Sunt mai mari în realitate decât ne așteptam.”

Copil: „Le iubesc pentru că sunt uriașe și arată atât de bine.”

Reporter: „Ai vreun favorit?”

Copil: „Snoopy.”

Meteorologii anunţă vijelii cu viteza vântului de până la 60 de kilometri pe oră, iar autorităţile din New York vor lua decizia de a ridica baloanele sau de a le ţine la sol abia înaintea paradei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

A stat în cort 7 zile în faţa unui magazin ca să prindă oferta de Black Friday
Cum arată traficul în SUA înainte de Ziua Recunoştinţei
Trump a grațiat 2 curcani, o tradiție populară la Casa Albă de Ziua Recunoștinței
VIDEO PROTVPLUS.RO