Amenda pe care o riscă femeile care poartă vălul islamic în spațiul public din Danemarca


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 22:25
Categorie: Stiri externe
Val islamic

Parlamentul danez a adoptat, joi, o lege care interzice purtarea vălului islamic în spațiul public. Măsuri simiare au fost adoptate în Franța și Belgia .

Potrivit documentului adoptat cu 75 de voturi pentru şi 30 împotrivă, „orice persoană care, aflându-se în locuri publice, poartă un veşmânt care îi acoperă faţa este pasibilă de amendă", informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

Interdicţia, care urmează să intre în vigoare la 1 august, se referă nu doar la vălul integral, ci şi la măştile de faţă şi bărbile false, nu însă şi la măştile de protecţie.

Excepţie vor mai face articolele vestimentare purtate pe timp de iarnă pentru a proteja împotriva frigului, precum fularele, dar şi costumele şi măştile de carnaval sau Halloween.

Persoanele aflate la prima contravenţie vor risca o amendă de 1.000 de coroane daneze (134 de euro). Aceasta va creşte însă în caz de recidivă, ajungându-se la 10.000 de coroane începând de la a patra contravenţie.

Un raport din 2010 estima că până la 200 de femei, într-o ţară cu 5,7 milioane de locuitori, purtau văl islamic integral.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO