Aleksei Navalnîi a fost mutat într-o "locație necunoscută"

Dată publicare: 12-03-2021 16:40
Dată actualizare: 12-03-2021 16:48


Navalnîi

Opozantul Aleksei Navalnîi a fost mutat dintr-o unitate de detenție din regiunea rusă Vladimir, unde a fost închis luna trecută, "într-o locație necunoscută", a declarat, vineri, unul dintre avocații săi.

Inițial, Navalnaîi a fost ținut în închisoarea Kolchugino din regiunea Vladimir din nord-estul Moscovei. La acea vreme, agenția de știri TASS, care cita o sursă din penitenciare, că opozantul era ținut acolo pentru carantină. Apoi, acesta a fost mutat în colonia penitenciară IK-2, tot în regiunea Vladimir.

Vadim Kobzev, unul dintre avocații lui Navalnîi, a declarat că și-a vizitat clientul joi, dar că un alt avocat a încercat să-l vadă vineri și i s-a spus că opozantul a fost mutat în altă parte.

"Închisoarea a spus că nu este acolo și atât", a declarat, pentru Reuters, Kobzev. Acesta a adăugat că Navalnîi prezenta o stare bună de sănătate în ziua în care l-a vizitat.

Citând legile privind protejarea informațiilor personale, o purtătoare de cuvânt a Serviciului Federal al Penitenciarelor a spus că nu poate dezvălui informații despre locul unde se află Navalnîi.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO