Adolescentă sancționată de conducerea școlii, după ce și-a donat părul copiilor cu cancer

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 08 Ianuarie 2018 17:54
Categorie: Internaţional
Tanara Marea Britanie

O adolescentă de 14 ani din Cornwall a fost pusă în detenție de conducerea școlii, pe motiv că a încălcat regulamentul, după ce și-a tăiat părul. Mai mult, mama fetei susține că i s-a spus să poarte o eșarfă până când îi va crește părul.

Anneka Baldwin, mama adolescentei identificată drept Niamh, și-a exprimat nemulțumirea față de gestul Academiei Mounts Bay, susținând că fiica sa a recurs la acest gest în semn de solidaritate cu copiii care și-au pierdut părul din cauza cancerului, scrie publicația britanică The Independent.

„Ascultând-o pe Niamh cum cântă vocal și la chitară, este incredibil. Mă gândesc cât sunt de norocoasă să fiu mama ei; este cea mai puternică și cea mai grozavă persoană pe care o cunosc. Recent, Niamh și-a ras părul, pentru a-l dona unei organizații care face peruci pentru copii. Cred că este un gest care denotă curaj și, de aceea, sunt foarte supărată că școala a umilit-o și a pus-o în detenție, spunându-i că nu poate participa la ore dacă părul ei este mai scurt de un centimetru. Niamh a avut întotdeauna rezultate școlare remarcabile și toți profesorii au lăudat-o, iar toți care o cunosc spun că este politicoasă și amabilă. Aceste lucruri nu se schimbă doar din cauza tunsorii sale. Pentru mine, decizia școlii este una discriminatorie. Sunt furioasă și dezamăgită de școală!”, a scris mama de 32 de ani, pe Facebook.

La rândul său, adolescenta a postat pe aceeași rețea de socializare o fotografie, cu mesajul: „Părul nu definește cine sunt ca persoană.”

Pe de altă parte, directoarea școlii, Sara Davey, susține că adolescenta a încălcat regulile școlii și că, de aceea, își merită pedeapsa.

„Toți elevii știu care este politica școlii și știu ce se întâmplă când o încalcă. Consecința este că trebuie să stea în detenție până când îi crește părul”, a spus directoarea unității de învățământ.

Potrivit acesteia, adolescenta ar fi cerut chiar permisiunea școlii privind decizia de a-și dona părul, iar aceștia ar fi sfătuit-o să se implice într-un alt mod. „Familia a avut toate oportunitățile pentru a contacta școala înainte ca Niamh să își doneze părul, însă au decis să nu o facă. O să discut cu mama fetei și vom încerca să rezolvăm situația astfel încât ea să se poată întoarce la ore cât mai repede”, a mai spus Sara Davey.

Ca urmare a incidentului, un purtător de cuvânt al organizației „Fondul Mica Prințesă” a precizat: „Organizația este recunoscătoare lui Niamh și tuturor susținătorilor care își donează părul și strâng bani, în semn de susținere a activității oastre. Știm că donațiile de păr pentru peruci au un efect pozitiv asupra copiilor și tinerilor bolnavi, așa că le mulțumim celor care sunt alături de noi. Ne pare rău să aflăm de situația lui Miamh, dar înțelegem și poziția Academiei Mounts Bay”.

Tanara Marea Britanie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Tanara Marea Britanie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Independent.co.uk

Profesor din SUA, acuzat că a umilit o elevă în fața clasei din cauza ținutei
Profesor din SUA, acuzat că a umilit o elevă în fața clasei din cauza ținutei
O elevă din SUA a fost dată afară de la ore din cauza ținutei
O elevă din SUA a fost dată afară de la ore din cauza ținutei
O eleva din SUA se simte
O eleva din SUA se simte "rusinata" dupa ce i s-a cerut sa refaca fotografia pentru albumul scolii. Cum a venit imbracata
Acuzatii grave au fost lansate la o scoala din Galati. Mama unei eleve il acuza pe directorul scolii de agresiune fizica
Acuzatii grave au fost lansate la o scoala din Galati. Mama unei eleve il acuza pe directorul scolii de agresiune fizica
VIDEO PROTVPLUS.RO
soldati kosovo
Statul care își face armată, pentru a ”asigura integritatea teritorială a țării”
Român arestat pe aeroport în Amsterdam. A scos cuțitul și a spus că are ”ceva” în geantă
Mii de unguri au protestat în Budapesta: ”Ajunge cu minciunile lui Orban!”
Donald Trump a primit o dublă lovitură din partea Senatului SUA
Un medic pediatru din Polonia face operații la 91 de ani: ”Este pasiunea mea”
Primul test de zbor spaţial, cu echipaj la bord, făcut de o navetă Virgin Galactic
Cherif Chekatt
Statul Islamic a revendicat atacul de la Strasbourg: ”Făcea parte dintre soldații noștri”
O fetiță de 7 ani, imigrantă, a murit în detenție în SUA: ”Nu mâncase de mai multe zile"
Un actor a dat în judecată o linie aeriană fiindcă i s-a blocat degetul în scaun
Liderii UE cer eliberarea marinarilor ucraineni prinşi de ruşi. Sancţiunile, prelungite
A doua zi de proteste împotriva "legii sclaviei", în Ungaria. VIDEO
Liderii europeni au aprobat concluziile raportului MCV. Ce îi cer României