Adevarul despre incalzirea globala. Ce arata raportul secret al ONU, semnat de sute de savanti


Ultimul update: Luni 23 Septembrie 2013 06:51
Data publicarii: Vineri 20 Septembrie 2013 17:05
Categorie: Stiri externe
incalzire globala

Un document secret, care apartine ONU si este semnat de sute de oameni de stiinta, a ajuns in presa si rastoarna tot ce se stia pana acum despre pericolul incalzirii globale.

Potrivit acestui document, politicieni din mai multe tari, printre care Ungaria, Germania, Statele Unite si Belgia, se aratau “ingrijorati” de continutul lucrarii.

Aceasta arata ca, in realitate, temperatura globala nu a mai crescut de 15 ani, anul 1998 fiind cel mai cald din istorie.

Potrivit Daily Mail, care citeaza Associated Press, documentul arata ca autoritatile au cerut savantilor sa ascunda adevarul despre incetinirea incalzirii globale.

Experti rusi: Iarna care vine va fi cea mai rece din ultimii 100 de ani

Politicieni din Germania au cerut ca aceste precizari sa fie complet sterse, pentru ca monitorizarea timp de 15 ani nu ar fi corecta, trebuie luati in vedere zeci sau sute de ani.

La fel, oficialii belgieni au precizat ca anul 1998 nu trebuie luat ca punct de referinta, pentru ca a fost excesiv de cald.

Raportul ONU are 2.000 de pagini si va fi prezentat saptamana viitoare la Stockholm. Exista 20 de pagini de “obiectii” formulate de politicieni referitor la acest subiect.

Documentul va anunta ca incalzirea climei in perioada 1998-2012 este la jumatate fata de cea inregistrata pana in 1951. Cauzele acestei “raciri”: variatiile ciclurilor El Nino si activitatea vulcanilor.

Desi efectul pe care il are activitatea umana asupra mediului inconjurator nu mai poate fi contestat, savantii sunt pusi sub presiune pentru a explica de ce in ultimii 15 ani clima nu a continuat procesul de incalzire.

La raport au lucrat sute de savanti din intreaga lume, timp de 4 ani.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO