Accident feroviar grav in Camerun. 55 de persoane au murit si 600 au fost ranite dupa ce un tren de pasageri a deraiat

Dată publicare: 22-10-2016 07:35
Dată actualizare: 25-10-2016 00:57


tren deraiat

Incident ferorviar extrem de grav in Camerun, dupa ce un tren cu pasageri a deraiat.

In total, 55 de persoane si-au pierdut viata, iar alte aproape 600 au fost ranite in urma deraierii unui tren de calatori care facea legatura intre Yaounde si Douala, foarte aglomerat deoarece artera rutiera dintre capitala si orasul portuar este intrerupta, relateaza AFP. 

Trenul a parasit gara din capitala vineri in jurul orelor 11.00 (10.00 GMT). El a deraiat spre miezul zilei in apropierea orasului Eseka (200 de kilometri est de Yaounde), potrivit ministrului camerunez al transporturilor, Edgar Alain Mebe Ngo'o.

Accidentul feroviar a facut 55 de morti si 575 de raniti, a anuntat in cursul serii ministrul transporturilor la postul national de radio si televiziune (CRTV). Mai multe vagoane s-au rasturnat in santul de langa calea ferata.

 "Pronosticul vital al unor raniti este foarte angajat (...) Cauzele accidentului nu au fost stabilite deocamdata", potrivit CRTV.

"Au fost mobilizate echipele de interventie si de securitate", a dat asigurari la randul ei societatea de transport feroviar Camrail. Societatea apartine grupului francez Bolloré, care detine 77,40% dintre actiuni, conform paginii sale de internet.

"Echipele de prim-ajutor au plecat din Douala pentru a se alatura celor mobilizate din regiunea centrala. Pompierii au pornit spre Eseka" vineri, a declarat presei guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonné Ivaha Diboua.

Trenul era aglomerat pentru ca drumul dintre Yaounde si Douala este intrerupt in urma prabusirii unui pod din cauza ploilor abundente, situatie ce a complicat mai mult interventia echipelor de salvare.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO