A primit 80 de ani de inchisoare, pentru ca a cumparat hot dog si floricele cu o bancnota falsa

Ultima actualizare: 24-05-2012 03:53
Dolari

Pedeapsa colosala primita de un american din statul Texas, prins in timp ce incerca sa cumpere hot dog si floricele, la un cinematograf, folosind o bancnota de 20 de dolari falsa.

Charles Nowden (48 de ani) a primit 80 de ani de detentie, ca urmare a tentativei de uz de fals din noiembrie 2009.

Vanzatorul de la cinematograf a depus marturie la proces, spunand ca barbatul parea nervos si l-a intrebat daca e ceva in neregula cu bancnota pe care i-a dat-o, iar apoi a incercat sa o inlocuiasca.

Procurorii spun ca Nowden este un infractor de cariera si sunt satisfacuti ca acesta nu va mai putea incalca legea.

Barbatul a fost condamnat pentru fals, pentru ca mai avea la el 120 de dolari in bancnote contrafacute, pe care a sustinut in zadar ca le-a primit ca rest de la o benzinarie.

Problemele lui Charles Nowden cu legea au inceput in anii '80. In 1996 a primit o condamnare pentru frauda bancara, iar in 2000 pentru furt - a fost prins cu tigari de contrabanda in valoare de 1 milion de dolari. In 2007 a fost pus sub acuzare pentru posesie de bunuri furate - atunci a fost vorba de ski-jet-uri, iar un an mai tarziu de ATV-uri, de asemenea furate.

In 2010, procurorii spun ca a incercat sa ataseze remorca altcuiva la un tractor furat, insa a fugit la sosirea politei. A fost prins pana la urma pe baza amprentelor si testelor ADN.

Evident, cazierul incarcat a contribuit din plin la pedeapsa de 80 de ani de detentie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO