70 de morți de rujeolă în Filipine. Autoritățile dau vina pe campania anti-vaccinare


Ultimul update: Marti 12 Februarie 2019 11:22
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2019 11:09
Categorie: Stiri externe
Rujeola

Cel puţin 70 de persoane, majoritatea copii sub vârsta de cinci ani, au murit de rujeolă în Filipine de la începutul anului, a informat luni Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de DPA.

Numărul deceselor în perioada 1 ianuarie - 9 februarie s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a indicat Ministerul, precizând că în întreaga ţară au fost raportate 4.302 de cazuri de rujeolă.

Autoritățile dau vina pe campaniile anti-vaccinare recente.

Potrivit autorităţilor, 34% dintre dintre pacienţi aveau vârsta cuprinsă între unu şi patru ani, iar 27% aveau mai puţin de 9 luni.

"Din totalul deceselor, vârsta a variat de la o lună la 31 de ani" a indicat Ministerul, subliniind că 79% dintre cei care au murit nu aveau un istoric de vaccinare.

Ministerul indicase anterior un focar de rujeolă în capitala Manila, unde au fost înregistrate 18 decese, precum şi în regiunea Calabarzon, aflată la sud de capitală, cu 25 de decese înregistrate.

Ministrul sănătăţii Francisco Duque al III-lea a pus numărul mare de cazuri pe seama unei rate scăzute a vaccinărilor în rândul copiilor, pe fondul temerilor create de un controversat program guvernamental de vaccinare împotriva febrei Dengue în 2017.

În 2017, firma franceză Sanofi Pasteur a dezvăluit că vaccinul împotriva febrei Dengue Dengvaxia prezenta riscuri pentru persoanele care nu fuseseră infectate înainte de imunizare.

Duque a cerut publicului să acorde din nou încredere vaccinurilor care - potrivit acestuia - şi-au dovedit de mult timp eficienţa în protejarea împotriva mai multor boli.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO