50 de protestatari rusi au fost arestati la Moscova in cadrul unui miting anti-Putin

Ultima actualizare: 20-08-2012 18:35
Proteste la Moscova

Politia rusa a arestat marti seara in centrul Moscovei aproximativ 50 de manifestanti care isi continuau actiunile de protest asemanatoare unor picnicuri, incepute cu o zi inainte la adresa noului mandat al lui Vladimir Putin.

Cateva sute de opozanti s-au adunat in timpul serii in piata Puskin, dupa ce fusesera indepartati anterior de politie dintr-o alta piata din centrul capitalei, Cistie Prudi. Fortele de ordine au intervenit apoi in piata Puskin si au arestat aproximativ 50 de persoane, conform unui jurnalist AFP.

Militantii au fost apoi dirijati catre o alta piata din centru si politia a continuat sa faca arestari, conform agentiei Interfax.

Acesti manifestanti, tineri si mai putin tineri, denunta investitura la presedintie luni a lui Vladimir Putin, ales in martie gratie fraudelor masive - spun protestatarii.

Cateva sute de manifestanti au petrecut noaptea de luni spre marti in fata monumentului eroilor din Plevna, in cartierul Kitai-Gorod in apropiere de Kremlin. Mai erau inca in jur de o suta marti dimineata, inainte ca politia sa faca aproximativ 20 de arestari pentru a dispera adunarea care se desfasura totusi fara pancarte sau sloganuri.

Citeste și...
Parteneri